Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sportolók ünnepe

2009.12.16

Elsőként a 2004-ben alapított Tüskés Endre-díjat osztották ki. Idén a veszprémi Jáhni István és Lakatos Lajos, valamint a balatonfüredi Burka Tibor vehette át az elhunyt sportigazgató édesanyjától, Tüskés Tivadarné, Kati nénitől a jól megérdemelt kitüntetést.

Jáhni István évtizedeken át sokat tett a megyeszékhely sportjáért, a labdarúgók az ő irányítása mellett

Jáhni István évtizedeken át sokat tett a megyeszékhely sportjáért, a labdarúgók az ő irányítása mellett

A gyermek kategóriában az atléta Gálfi Dalma Rebeka (edzője: Gálfi Tamás) és a vívó Siklósi Gergely (e.: Szalay Gyöngyi) teljesítményét emelték ki. A serdülőknél az úszó Schmidhoffer Diána (e.: Szokolai László) és a judós Vincze Botond (e.: Vincze Ferenc és Vincze Lajos) került az élre.

Az ifjuságiak közül a tájfutó Tóth Krisztinát (e.: Tóth Károly és Koós-Hutás Lászlót), valamint a vitorlázó Vadnai Benjámint (e.: Perényi Miklós) szólították. Az úszók válogatott edzőtáborában tartózkodó Rákos Patrik (e.: Szokolai László) különdíját édesanyja vette át. A junior korosztályban az atléta Loránd Lilla (e.: Tóthné Stupián Anikó) és a vívó Hanzvikkel Márk (e.: Borosné Eitner Kinga) idei szép sikereit ismerték el.

Veszprém megye legeredményesebb női sportolója 2009-ben a veszprémi atléta, Orbán Éva (e.: Zentai Tibor és Dan Lange) volt. A férfiaknál az első díjon osztozott az ajkai úszó Kis Gergő (e.: Farkas András) és a tapolcai vívó, Rédli András (e.: Borosné Eitner Kinga).

A szenior hölgyeknél az atléta Gosztolai Mártát (e.: dr. Horváth Márton), a férfiaknál az erőemelő Sztanke Józsefet (e.: Kupcsik László) szólították ezévi kimagasló  eredményeikért. A megye speciális sportolói is sikeres évet tudhatnak maguk mögött. Sorrendben Gelencsér Róbert, Madár Attila, Lőrinczné Halász Klára, Gulyás Gergő, Pegan Zoltán, Mircsev Éva és Baranyai Andor (e.: Jung Andrásné, Kapronczay Gergely, File István és Papp Ernő) teljesítményét honorálták tapssal a megjelentek.

Ezt követően Csík Ferenc megyei sportigazgató adott át különdíjat Kis Dezsőnek, a Napló negyven év munkaviszony után nyugdíjba vonuló sportrovat vezetőjének.

Végezetül Hantó István, a Megyei Sporttanács elnöke a szakszövetségek aktíváit jutalmazta. Pezsgős kocintással ért véget az év értékelése.

Jutalmak a sportvezetőknek

Régi hagyomány, hogy az év sportolóinak díjazáskor a szakszövetségek társadalmi aktíváit is köszöntik.

Idén Horváth György (asztalitenisz), Vajai Zsolt (autósport), Kaufmann Ferenc (dart), Matolcsi István (diáksport), Pátkai Miklós és Pátkai Zoltán (harcművészetek), Takács Attila és Károlyi Gábor (judo), Tuczai Gyula, Sebők Lajos (labdarúgás), Szentpéteri László (modellezés), Horváth Miklós (röplabda), Ptuz István (sportlövészet), Felber Gyula (tájfutás), Dévényi Dániel (teke), Albert Ferenc és Balázs Ferenc (természetjárás), Csomai József és Török Péter (vitorlázás) érdemeit ismerték el.

Szalai Tamás és Kavalecz Gábor testnevelő tanárok ezévi munkáját is jutalmazták. Az atlétikai sportág támagatásáért Veszprém, Pápa és Tapolca városok önkormányzatát külön kiemelte a Megyei Sporttanács elnöksége.